Praktik i Ekolab

Hos Ekolab indgår praktikanter og studentermedhjælpere på lige fod med fastansatte, og vi bestræber os altid på at sammensætte et lærerigt praktikprogram, der både gavner den studerende og virksomheden.

af Jonas Roulund

August Sørensen læser bygningsdesign med speciale i energi og indeklima på Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet. Han har været i praktik ved Ekolab i perioden september 2019 – januar 2020, og her sætter han lidt ord på, hvad en praktikperiode kan byde på:

– Jeg har været med til mange forskellige ting i min praktiktid. Jeg har lavet alt fra bæredygtighed til udviklingsprojekter og renovering. Min medpraktikant lavede primært projektering i hendes forløb, så det er også en mulighed at fokusere mere på det i sin praktiktid, hvis det er det, man vil. Opgaverne har været ting som ESCO-projekter, hvor jeg primært arbejdede med radiatorer, ventiler og vandmængder, udviklingsprojekter, hvor jeg for eksempel har lavet hele forprojektet i forbindelse med et stråtagsprojekt, og så har jeg foretaget en del bygningsscanninger. Man får lov til at snuse til det hele, og det er jo ret smart, når man er under uddannelse, for så kan man både se, hvad man kan lide, og hvad man helst vil undgå at arbejde for meget med, fortæller August.

Man får lov til at snuse til det hele, og det er jo ret smart, når man er under uddannelse, for så kan man både se, hvad man kan lide, og hvad man helst vil undgå at arbejde for meget med

August Sørensen

Ingeniørpraktikant

Astrid Nørgaard læser også bygningsdesign med speciale i energi og indeklima. Hun var i praktik i Ekolab i perioden august 2019 til december 2019 og arbejdede blandt andet med projektering af ESCO-projekter og 3D-scanninger af bygninger. Hun tager særligt én ting med fra sin tid i virksomheden:

– Ekolab er en mindre virksomhed, og det trives jeg godt i. Det er gået op for mig, hvor vigtigt det er, at det sociale fungerer, og at man arbejder et sted, der har gode værdier, hvor det hele ikke bare går op i at lave flere penge hurtigst/nemmest muligt. I Ekolab går man op i at ens kolleger har det godt. Jeg har virkelig sat pris på den flade ledelsesstil, det hele har været dejligt gennemsigtigt, og man har god mulighed for at komme med forslag til forbedringer og ændringer. Der er plads til alle, og alle har muligheden for at have noget at skulle have sagt. Det er helt klart værdier og arbejdsmetoder som Ekolabs, jeg vil kigge efter hos fremtidige arbejdsgivere, fortæller hun.

Der er plads til alle, og alle har muligheden for at have noget at skulle have sagt. Det er helt klart værdier og arbejdsmetoder som Ekolabs, jeg vil kigge efter hos fremtidige arbejdsgivere, fortæller hun.

Astrid Nørgaard

Ingeniørpraktikant

 Praktikanter er en fast del af forretningen

Virksomheden har gjort brug af praktikanter lige siden etableringen i 2012, og flere er blevet hængende efterfølgende – enten som studentermedhjælpere, fastansatte eller som en del af deres specialeskrivning.

Vi har jo ikke den klassiske opdeling med mellemledere og den slags. Her bliver du med det samme kastet ud i nogle ting, du normalt skal have været længe i en virksomhed for at få lov til, og vi sætter en stor ære i at hjælpe hinanden på tværs af kontoret.

Jesper Engbo Lassen

Ingeniør, Ekolab

Ingeniør hos Ekolab, Jesper Engbo Lassen mener, at det er til gavn for både Ekolab og de studerende, at praktikanterne hurtigt får et stort ansvar på grund af virksomhedens flade struktur:

– Vi har jo ikke den klassiske opdeling med mellemledere og den slags. Her bliver du med det samme kastet ud i nogle ting, du normalt skal have været længe i en virksomhed for at få lov til, og vi sætter en stor ære i at hjælpe hinanden på tværs af kontoret. Jeg vil hellere spørges en gang for meget end en gang for lidt, og det kan sommetider lede til nogle gode snakke om opgaverne, hvor man får nye perspektiver på tingene. Vi prøver også så vidt muligt at give praktikanterne forskellige typer opgaver i perioden, så de når omkring hele Ekolabs portefølje – hvis de selv har lyst til det selvfølgelig, fortæller Jesper.

Hvis du kunne tænke dig at være med til udvikle bæredygtige løsninger i en bæredygtig ingeniørvirksomhed, så tag endelig fat i os på tlf. 86 13 20 16 eller send en mail til jl@ekolab.dk.